top of page

Verdens beste boller!

  • Forfatterens bilde: Camilla Håvemoen
    Camilla Håvemoen
  • 23. nov. 2024
  • 1 min lesing

Annonse / egenreklame: Hveteboller fra Fruityfriendly.com Hveteboller skal være luftig, lette og myke. Er du blant dem som strever med å få til gjærbaksten anbefaler jeg deg å prøve denne oppskriften fra Fruityfriendly. Bollene blir like bra - med eller uten kjøkkenmaskin. Oppskrift: Hveteboller Steketid: Varmluft, 200 grader i ca. 10 minutter (avhengig av ovn). Oppskriften gir ca. 24 boller

Gjærdeig: 150 g meierismør 6 dl helmelk 1 egg 50 g fersk gjær 1 kg hvetemel 160 g sukker 3 ts kardemomme 2 ts kanel 1 ts bakepulver

Pensling: Melk


Slik gjør du:

  1. Varm opp smør og melk i en kasserolle til ca. 37 grader og tilsett fersk gjær og et egg. Rør sammen til gjæren er oppløst.

  2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle eller kjøkkenmaskin og hell over melkeblandingen.

  3. Elt deigen i ca. 15 minutter.

  4. Dekk til bakebollen og la den heve i 1 time.

  5. Del opp deigen i emner på ca. 70-80g.

  6. Trill runde boller. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir og la de etterheve i 45 minutter.

  7. Pensle bollene med melk og stek de midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.

  8. Avkjøles på rist.

  9. Verden beste boller fra Fruityfriendly!



 
 
 

Comments


KONTAKT OSS

Sendt

bottom of page