top of page
  • Forfatterens bilde: Camilla Håvemoen
    Camilla Håvemoen
  • 6. apr. 2021
  • 1 min lesing

Farget gjærdeig med naturlig pulverfarger fra fruityfriendly. Lurer du på hva den oransje fargen er laget av? 100% rød paprika pulver - helt naturlig smak.

Inneholder egenreklame

ree

Ca. 12 boller


1/2 pk fersk gjær

2 dl lunken helmelk

5 ss smør

4 ss sukker 5 1/2 dl hvetemel

1,5 ts Fruityfriendly oransje pulverfarge

Glasur: Melis 1/4 ts Fruityfriendly oransje pulverfarge Kakestrøssel

Stekeovnen: 200 grader. Stekes midt i ovnen 10-12 minutter


ree

Slik gjør du:

1. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett den lunkne melken. Rør ut gjæren i væsken.

2. Tilsett smeltet smør (flytende margarin) og sukker.

3. Tilsett hvetemel og oransje pulverfarge. Elt deigen jevn og smidig slik at den slipper eltekroken og bakebollen.

4. Dekk bakebollen med plastfolie eller et kopphåndkle og la den heve til dobbel størrelse.

5. Kna deigen og lag en pølse som du deler i ca 12 like store deler.

6. Trill ut glatte og fine boller.

7. Dekk til bollene og la de etterheve til dobbel størrelse.

8. Pensle bollene med vann før du steker dem.

9. La bollene hvile til de er avkjølt.

10. Pynt bollene med farget melis og kakestrøssel


ree

Lykke til!


- Camilla

 
 
 
  • Forfatterens bilde: Tone Buckle
    Tone Buckle
  • 6. apr. 2021
  • 2 min lesing

ree


Fra vi var små har vi blitt fortalt at frokost er det aller viktigste måltidet. Spiser en ikke frokost kan en bli slapp, yte mindre, miste konsentrasjon og småspise. Dette er blant de mange påstandene om hvorfor en bør spise frokost. Her har det dukket opp en god del spørsmål i det siste og det er ikke så sikkert lenger at du behøver en god frokost for å fungere bra i hverdagen. Snarere tvert imot. Hvorfor?


Forskning og erfaringer i kosthold miljøet har kommet frem til at når og hvor ofte du spiser påvirker ikke forbrenning og energi nivå i så særlig grad. Det er et godt variert kosthold med kaloribalanse i forhold til din daglige aktivitetsgrad som betyr noe i det lange løpet. Som tidligere nevnt er det ditt uke «budsjett» av totalt matinntak viktigst.


Jeg kan ikke presisere nok hvor viktig dette med kaloribalanse er. Er du veldig aktiv og opprettholder en sunn vekt og livsstil.

Spis når du selv vil!



ree

Ditt første måltid!

Bytt ut ordet frokost til «første måltid» så får en fort litt annet syn på dette. Kroppen er i en naturlig faste tilstand når du våkner. Spør deg selv. Er jeg virkelig sulten nå på morgenkvisten? Svaret blir ofte nei. Sannheten er at om en skal la vær å spise er morgenen ganske lett. Når du spiser ditt første måltid bestemmer du selv!


Noen grunner til at kanskje du bør utsette ditt første måltid

  • Du er ikke i kaloribalanse (opp ned i vekt).

  • Du er inaktiv på jobb(kontorrotte).

  • Du ønsker deg ned i vekt.

  • Tidsbesparende (du farer jo rett på jobb)

  • Du kan nyte en større god lunsj!


ree


Så hvem trenger da et tidlig måltid (frokost)?

  • Barn. Barn er ofte ekstremt aktive og har mye mer tidsstyrt hverdag med faste måltids rutiner. Dessuten vokser de!

  • Aktive arbeidere. Jobber du med fysisk krevende arbeid er det klart at det er viktigere med mer mat da du forbrenner mer i jobben.


ree


For å avslutte vil jeg bare si at jeg sitter ikke på noe fasit her. Om du elsker frokosten din så gjør det videre. Ser du etter forandringer på matinntak i din hverdag så kan jo dette vær noe å tenke over.


I en studie tok en for seg folk som spiste frokost regelmessig og folk som ikke spiste frokost. De undersøkte både hvordan frokost påvirket det daglige energiinntaket og hvordan det å spise tidlig på dagen gir utslag på vekt.


Forskerne fant at folk som spiser frokost får i seg 260 kalorier mer hver dag enn de som dropper frokost. De som ikke spiser frokost veier også i snitt en snau halvkilo mindre (0,44 kg).



ree


Tone Buckle❤️



 
 
 
  • Forfatterens bilde: Rine Kalve
    Rine Kalve
  • 1. apr. 2021
  • 1 min lesing

Påsken er her og for mange betyr det mye tid ute i forhåpentligvis strålende vær!

Her er en aldri så liten vennlig påminnelse om å huske å smøre deg med solkrem.

Det er så viktig! På denne tiden av året er solen veldig sterk og etter en lang vinter er huden ekstra utsatt for å bli solbrent.


ree

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder antall tilfeller av hudkreft.

Ultrafiolett (UV) stråling fra sol og solarium er en av hovedårsakene som fører til hudkreft.


Du bør bruke en høy solfaktor som beskytter både mot UVA og UVB stråler.

Smør deg også med nok solkrem og ta den helst på en god stund før du går ut. Er det overskyet bør du smøre deg likevel, de farlige UV strålene trenger nemlig gjennom skyene og huden får skader, selv om du ikke ser det med det blotte øyet. Sjekk holdbarhets datoen på solkremen og bytt den ut om den er blitt for gammel, for da er beskyttelsen svekket.


ree

Jeg bruker alltid en egen solkrem tilpasset ansiktet, hvor huden er mer sensitiv. Som for eksempel denne fra Acorelle med farge som smelter inn i huden og jevner seg med hudtonen.

Tips: Jeg bruker solkrem som er miljøvennlig og ikke skader livet i havet.

Ønsker du også å unngå solkremer med miljøskadelige stoffer kan du se etter merker som er sertifisert økologisk.

Ønsker dere alle en god påske!



 
 
 
KONTAKT OSS

Sendt

bottom of page