top of page
  • Forfatterens bilde: Rine Kalve
    Rine Kalve
  • 12. nov. 2021
  • 1 min lesing

Havregrøt + råkakao + fredag = sant!

ree

Har du ikke smakt sjokolade havregrøt toppet med masse bær, så kan det anbefales på det varmeste. Her er en enkel oppskrift som tar 3 minutter å lage.


1,5 dl lettkokt havregryn

2,5 dl havremelk

1 ss råkakao

1 ts kokosblomstsukker

Et par dråper vaniljeekstrakt


Kok opp havregryn og havremelk, ha i de andre ingrediensene, la det småkoke i 3 minutter. Topp med masse digge bær og hell over litt lønnesirup tilslutt. NYT!


God fredag fine <3

 
 
 
  • Forfatterens bilde: Rine Kalve
    Rine Kalve
  • 3. nov. 2021
  • 1 min lesing

Det ser nesten ut som en rosebukett med sine vakre fargede blader i ulike nyanser.

Men det er ingen roser, men en kål sort som heter Brassica, blir gjerne også kalt for pyntekål.

Det må jo bare være høstens stiligste blomst å pynte med?

ree

Den selges som avskåren blomst om høsten og skal visstnok være en av de blomstene som holder seg lengst i vasen før den takker for seg. Passer godt til å stå sammen med andre blomster, men jeg synest den er mektig flott alene i en enkel vase.



ree

Glad jeg kom over denne på Mester Grønn.

Friske blomster er med på å skape god energi i hjemmet.


Lag deg en god dag , og gjør noe for deg selv som gir deg glede!


 
 
 
  • Forfatterens bilde: Rine Kalve
    Rine Kalve
  • 27. okt. 2021
  • 1 min lesing

En lun og smakfull gresskarsuppe passer ypperlig som en deilig høstsuppe, samtidig som den er full i næring og gode vitaminer! Skal du skjære ut gresskarlykt til halloween er det en perfekt måte å få brukt hele gresskaret.


ree

Ingredienser:

ca 500 g Gresskar ( 1 gresskar)

3 stk Gullrøtter

3 fedd Hvitløk

1/2 Løk

1/2 Chili

1 ss Ingefær

2 dl Kokosmelk

1.5 dl Matfløte

7 dl Grønnsakskraft (buljong)

1/2 Sitron

3 ss Olivenolje


Slik gjør du:


1.Skjær gresskar og gulrøtter i grove biter. Finhakk løk, chili, ingefær og hvitløk og fres i panne med olivenolje et par minutter før du har i gresskar og gulrøttene , fres et par minutter til.

2.Hell over grønnsakskraft slik att det dekker grønnsakene. La det koke til gulrot og gresskar bitene mykner. Bruk en stavmikser til å lage suppen jevn.

3.Ha så i fløte, kokosmelk og skvis litt sitron i og la det koke i ca 5 minutter under omrøring.

Tilpass gjerne med litt salt og pepper.




Tips:

Gresskarkjernene inneholder masse proteiner og er knasende sunne.

Du kan du enten steke de i ovnen, eller surre de litt i pannen som jeg har gjort her med litt pinjekjerner og bruke som topping på suppen sammen med koriander. Nam!



Rine <3









 
 
 
KONTAKT OSS

Sendt

bottom of page